HVAC'a Gelirken Hazırlık Önemlidir



Klimanızın veya ısıtma ünitenizin düzgün çalışmadığını görmek için eve dönmek çok sinir bozucu. İpuçları, tam da bunu yapmanıza yardımcı olacak harika.


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri vermenize izin verecektir.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Fan kanatlarınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC sisteminiz zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın herhangi bir tıkanma olmadan içeriye düzgün hava alabilmesi gerekir ve herhangi bir tıkanma tüm sistem için performans sorunları yaratır.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


HVAC sistemlerinizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanız söz konusu olduğunda size yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Tavan arasında parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdan gelen ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmanız gerekmeyeceğinden emin olmanızı sağlar. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, onu engelleyen bir şey olabilir. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir yüklenici çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun.Ayrıca, hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Üniteyi sadece köşeye koyabiliyorsanız, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışma türüne sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında evinize her an ulaşabilmelidirler.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden ücret almaya çalışacaktır. Yazılı bir sözleşme bunun gerçekleşmesini engelleyecektir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Bu size yeni sisteminizin evinizi rahat ettirmek için ihtiyaç duyacağı BTU sayısını söyler.


Bu enerji ürünlerinin çok katı verimlilik kurallarını karşılaması garanti edilmektedir. Bunlar, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Dairesi tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, kamu hizmetleri için ödediğinizin dörtte birini temsil edebilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Isıtma kanallarını temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. Kanallara sık sık düzenli olarak bakın, böylece herhangi bir sorun olmadığından emin olabilirsiniz. Hasarlı olanlar ısıtma faturanızı yükseltir ve sıcak havayı boşa harcar.


Yukarıda bulunan tavsiyeleri kullanarak HVAC'nizi çalışır durumda tuttuğunuzdan emin olun. Kırık bir HVAC sistemi bulmak için eve gelmek iyi hissettirmiyor. Sisteminizi tamir etmenin maliyetini hayal etmek daha da korkutucu. Yukarıdaki bilgileri kullanarak bunun olmasını engelleyebilirsiniz. HVAC sistem bakımı söz konusu olduğunda bu ipuçlarını unutmayın.

Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları


Comments