Hvac Hakkında Herkesin Anlayabileceği Harika Tavsiyeler ve Fikirler



Güvenilir bir HVAC ünitesi, ev hayatını daha keyifli hale getirir. Bir HVAC sistemi arızalanırsa, çok sinir bozucu olabilir. HVAC sisteminizin bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek, arıza olasılığıyla başlar; aşağıdaki ipuçları.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri verebilmenizi sağlayacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefon üzerinden bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Servis ziyaretiniz sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Yapılması kolay olan bu şeyler, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Daha yeni bir yüklenici işe almak daha büyük bir risk alıyor olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Bu şekilde epeyce para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi satın almayı düşünüyor musunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekir. Sistemler kapsayabilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak, biraz fazla küçük olanı satın almaktan daha akıllıca olur.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testlerin masraflarını kendilerinin karşıladığını göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, hemen tıkanıklıkları arayın. Sorun, soğutma sisteminin fanlarına çarpan enkaz olabilir. Yardım istemeden önce ona bakın.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Her fit kare oda alanı için 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, bunların kare görüntülerini hesaplamalarınızda birleştirin.


Ne yaptıklarını bilen ve hızlı çalışabilen bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle herhangi bir olası arızayı kolayca teşhis etmelidir. Hızlı bir teşhisten sonra, geri almaları ve düzgün bir şekilde çalışması sadece bir an meselesidir.


Bir müteahhit düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gelebilmeleri gerekir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde uzatır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu, yeni sisteminizin evinizin ortamını rahat tutmak için ihtiyaç duyacağı BTU sayısını size söyler.


Hanelerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, toplam kullanım maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır, bunu kendiniz bile yapabilirsiniz, o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.


Yalnızca Energy Star ekipman ve ürünlerini taşıyan ürünleri kullanan bir HVAC yüklenicileri arayın. Bu derecelendirme, EPA tarafından gerekli olduğu anlamına gelir. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Artık yukarıdaki makaledeki bilgilere sahip olduğunuza göre, HVAC sisteminizi bakımlı tutmanın önemini görmek kolaydır. Düzgün bakım yapılmazsa kırılabilir. Neyse ki, bu makale HVAC'nizin düzgün çalışmasını sağlamak için size ipuçları vermeliydi.


 Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları


Comments