HVAC Seni Düşürüyor mu? Bu İpuçları Yardımcı Olacak



Düzgün işleyen bir HVAC sistemi, evde konfor ve rahatsızlık arasındaki fark anlamına gelebilir. Birçok ev sahibi, kırıldıklarında tamir etmek için para harcıyor, ancak işleri kendi başlarına nasıl düzelteceklerini çözebilselerdi bundan kaçınılmış olurdu. .


Bir onarım görevlisi aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin Bu, seçtiğiniz yükleniciye yardımcı olabilecek her türlü bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrısına neden olursunuz.


Asla evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, evinizi yalnızca 20 derece kadar soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek ve durumunuzu aramak için farklı referanslarla kontrol edin. Bu basit adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir Bu olursa, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı derhal fan ayarına getirin. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhit aramak istiyorsunuz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur.


Bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekecek. Sistemler, etkili bir şekilde soğutup ısıtabilecekleri toplam alana göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Onları test etmenize yardımcı olması için dışarıdan bir profesyonel alabilirsiniz.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün.Soğutulacak alanda genellikle fit kare başına 20 BTU kullanabilirsiniz. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, alanlarını toplayın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC'nizden emin olmak için atılacak en kolay adımı en üst düzeye çıkaracaktır.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizle herhangi bir olası arızayı hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamayacaktır. Soruna neyin sebep olduğunu bulduktan sonra sorunları hızla çözerler.


Üniteyi bir köşeye koymanız gerekiyorsa, havanın duvara doğru bakmadığından emin olun.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Sizin kendi sisteminizde bu tür bir işe sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı bir acil yardım hattına sahip olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gelebilmeleri gerekir.


HVAC ünitesi her evin ayrılmaz bir parçasıdır. Yukarıda okuduğunuz bu basit ipuçları, pahalı onarımlarda çok para tasarrufu sağlayabilir. Ancak onları takip etmek size kalmıştır, bu yüzden kendinizi önlenebilecek bir şeyi tamir etmek için binlerce doları harcayacak konumda bulmazsınız.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları


Comments