Kendinizi HVAC Uzmanlığına Dönüştürün



İyi bir HVAC sistemine sahip olduğunuz için eviniz rahat hissedecek. Birçok evde bununla birlikte gelir, ancak diğerleri daha sonra kurulum veya onarım gerektirebilir. Bir HVAC sistemi söz konusu olduğunda neye ihtiyacınız olduğunu bilmek, doğru olanı elde etmenin harika bir yoludur.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, yardım çağırmadan önce evinizde bir tur yapın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her baharda fanınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Harici bir kondansatör ünitesinde biriken pisliği temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ayrıca ünitenin aşırı ısınmasına ve bozulmasına neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yapraklar düşmeye başladığında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, ünite ile birçok baş ağrısıyla sonuçlanırsınız.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının üzerini örten kauçuk veya metal bir kapak olduğunu görebilirsiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Evinizde yılda iki kez HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettiğinizden emin olun. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kış aylarında da sıcak havayı korur.


Evinizin çok ısınmasına asla izin vermeyin. Bir klima, evinizi kısa bir süre içinde ancak yirmi derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Daha yeni bir müteahhit kiralamak, daha büyük bir risk almak anlamına gelir.


Diğer müşterilerin incelemelerini yerleştirebilecekleri birçok site var. Kaçınmak istediğiniz tüm bilgilerle ilgilenmekle ilgilendiğiniz yüklenicileri bulmanın bu yöntemi.


Yeni bir HVAC sistemi satın almak istiyor musunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında, daha küçük olanı satın almaktan daha akıllıca olursunuz.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar giderildikten sonra, elde edilecek tasarruf, uğraşmaya değmeyecek kadar yüksek olacaktır.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Isı ne kadar az olursa, klimanızı soğutmak için o kadar az kullanmanız gerekir.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, onu engelleyen bir şey olabilir. Bazen enkaz, fanın yolunu engeller. Bir servis teknisyenini aramadan önce sisteme bakın.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Genellikle bir fit kare alan için 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, yapılması kolay bir şeydir ve HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlayacaktır.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Teknisyenler ayrıca bir HVAC'de neyin yanlış gittiğini anında anlamak için ne yapacaklarını bilmelidir. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, elinden geldiğince hızlı bir şekilde düzeltebilmelidir.


HVAC sistemleri, evinizde yapabileceğiniz en iyi yatırımlardır. Yenisine ihtiyacınız varsa veya eskisinin bakıma veya onarıma ihtiyacı varsa, bu ipuçları işinize yarayacaktır. Daha iyi seçimler yapacak ve harika bir sisteme sahip olacaksınız.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments