Kolay Takip Edilebilen Hvac İçin Kolay Çözümler



Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, bir evde ihtiyacınız olan bir şeydir, bu nedenle bu ekipmanı her zaman doğru şekilde koruduğunuzdan emin olmalısınız. Pek çok insan doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Aşağıdaki makale, HVAC'nizin harika çalışmasını en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini diğer yöne çevirin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını dökmeye başladığında HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve eğer tıkanırsa sorunlarla mücadele etmeniz gerekir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bu deliklerin üzerlerini örten kauçuk veya metal kapakla kaplı olduğunu fark edeceksiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Çift bölmeler için tek bölmeli pencereleri değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında kalmanıza da yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmeye gerçekten yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaktır. Bu onarımlar, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar makul bir süre içinde yaklaşık 20 derece Fahrenheit'i yeterince soğutamaz. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Uzun bir geçmişe sahip olmak her zaman risklidir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az bir avuç yükleniciden fiyat teklifi almak istersiniz.


Tavan arasına, HVAC sisteminize parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Tavan arası alanınızı bile daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Odadaki her fit kare için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacaktır. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, tüm alanı birleştirin.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki olası arızaları hızlı bir şekilde teşhis etmekte de sorun yaşamayacaktır. Sorun belirlendikten sonra, sorunların zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde çözülmesine yardımcı olabilirler.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, havanın duvara doğru bakmadığından emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan iş türüne sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Bazı müteahhitler, malzeme ücretleri ve yakıt veya ekstra malzeme gibi şeyler için iş tamamlandıktan sonra sizden fazla ücret almaya çalışacaktır. Yazılı bir sözleşme bunun gerçekleşmesini engelleyecektir.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına izin verecektir. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Bu size evinizdeki BTU sayısını gösterir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, yaşam tarzınızı sürekli olarak ayarladığı için ısıtma ve soğutma faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu, toplam elektrik giderinizin% 25'ine eşittir! Kanallarınızı mühürlemek zor değildir ve sizi her ay faturalarınızdan kurtaracaktır.


Açıkçası, HVAC sisteminizin düzgün çalışmasını sağlamak son derece önemlidir ve burada sunulan ipuçları yardımcı olabilir. Neyse ki, bu ipuçları gerçek tasarruf sağlayabilir. Onları takip etmezseniz, herhangi bir fayda bulamazsınız, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.


Daha fazla oku:eca şofben

Comments