Ne kadar çok bilirseniz, o kadar çok HVAC ustası olursunuz



Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, evde ihtiyacınız olan bir şeydir. Pek çok insan doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Makale sizi HVAC sistemleri hakkında eğitecek ve pahalı sorunların bedelini ödemekten kaçınmak için bunların verimli bir şekilde çalışmasını nasıl sağlayacağınızı anlatacaktır.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Fan kanatlarınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çimi diğer yöne çevirin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Soğuyunca tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, onu yıllarca iyi durumda tutmaya yardımcı olacak ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Kontrol edildiğinde, freon seviyelerinin ve motorun incelenmesini bekleyin ve sisteminizde ne kadar freon olduğunu görün. Bu basit şeyler sisteminizi koruyacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyi olanı belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bunların hepsini yapmak akıllıca seçim yapmanıza yardımcı olabilir ..


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni bir yüklenici işe almak, önemli bir risk almak anlamına gelir.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. İnsanlar size kimin kullandığını ve aramaya değer olup olmadığını söyleyecek. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Ödevinizi yaparak tonlarca nakit tasarruf edebilirsiniz. En iyi fiyatları alabilmeniz için yaklaşık 5 müteahhit arayın.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur. Hatta doğru yapılırsa tavan aralığını kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir ısıtma ve soğutma sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır: Sistemler, etkili bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabilecekleri toplam alana göre derecelendirilir. Daha küçük bir birim yerine bir birimin yanında hata yapmanız akıllıca olacaktır.


Mevcut sisteminiz tıkanmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları giderdikten sonra, ısıtma ve soğutma maliyetlerinden önemli ölçüde tasarruf edeceksiniz.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evin içinde ne kadar az ısı olursa, klimanızı o kadar az zaman kullanmanız gerekir.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Oda alanının her kare görüntüsü için genellikle yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, toplam alan görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Ünitenize bakmanın en kolay ve en ucuz yolunu geliştirecektir.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızla teşhis etmelidir. Sorunu bildiklerinde, düzgün çalışması için hızlı bir şekilde nasıl düzelteceklerini bilmeleri gerekir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akışını duvardan uzağa yönlendirmenizi sağlayan bir ünite alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz iş için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yüklenici tutmadan önce daima referans isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Her türlü hava koşulunda ihtiyaç duyulduğunda eve gelebilmeleri gerekir.


Bazı müteahhitler, malzeme ücretleri ve yakıt için sizden fazla ücret almaya çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığından, faturalarınızdan önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlar.


Yukarıdaki makale, HVAC'ın herhangi bir evin önemli bir parçası olduğunu belirtir, bu nedenle bakımını yapın ve iyi çalışmasını sağlayın. Bu öneriler, uzun vadede onarım maliyetlerinizi azaltacaktır. Onları takip etmemenin size binlerce dolara mal olacağını unutmayın.


Daha fazla oku:tam yoğuşmalı kombi fiyatları


Comments